Υλικά
• νερό 825 γραμμάρια
• Φυσικό χυμό πορτοκάλι 825 γραμμάρια
• στέβια 40 ml υγρή
• Σιμιγδάλι χοντρό 250 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
• κανέλα
• φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις το νερό πάρει μία βράση προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε την υγρή στέβια και ανακατεύουμε επίσης. Περιμένουμε μέχρι να βράσει το μείγμα και αφού βράσει προσθέτουμε σιγά σιγά το χοντρό σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει το μείγμα. Αφού πήξει το μείγμα το μεταφέρουμε σε μία φόρμα για κέικ.
Αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου τον χαλβά και χτυπάμε λίγο τον πάτο την φόρμας στον πάγκο της κουζίνας για να ξεφορμάρεται πιο εύκολα στην πορεία. Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία του χαλβά τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μετά τις 3 ώρες τον πασπαλίζουμε με κανέλα και φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.