Υλικά
• 4 κιλά κατσικάκι ή αρνάκι, κομμένο σε μεγάλες μερίδες
• 600 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί, καλής ποιότητας
• 1 μεγάλα μάτσα άνηθο, χοντροκομμένο
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση
• Αλάτι, κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το κατσικάκι ή το αρνάκι, περιχύνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε τη γάστρα ή το μαστέλο, ανάλογα πιο από τα δύο διαθέτουμε στην κουζίνα μας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Τοποθετούμε στην γάστρα τη σχάρα της ενώ στο μαστέλο 4-5 κληματόβεργες. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το κρέας σε στρώσεις, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με άνηθο. Προσθέτουμε το κρασί, της μαρινάδας, στο σκεύος, χωρίς όμως να περιχύνουμε το κρέας. Κλείνουμε τη γάστρα ερμητικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο ζυμάρι για να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Τοποθετούμε τη γάστρα/μαστέλο στο φούρνο και ξεκινάμε το ψήσιμο στους 220° C για 30′, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 100° C συνεχίζοντας το ψήσιμο για ακόμη 6 ώρες. Σερβίρουμε το μαστέλο σε πιατέλα, και βέβαια περιχύνουμε με τα ζουμάκια που έμειναν στη γάστρα, το τέλειο συνοδευτικό είναι οι πατάτες.