22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚοτόπιτα με κασέρι και πράσο
spot_img

Κοτόπιτα με κασέρι και πράσο

-

• 600 γρ φύλλο χωριάτικο
• 3 φιλέτα κοτόπουλο(600 γρ περίπου)
• 3 πράσα(το λευκό μέρος)
• 200 γρ κρέμα τυρί
• 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
• 1 μέτριο ματσάκι άνηθο
• 1 μέτριο ματσάκι μαϊντανό
• 1 κύβο λαχανικών
• 1 κούπα ζεστό νερό
• 2 λευκά κρεμμύδια
• 350 ml ελαιόλαδο
• 3 αυγά (2 κρόκους,1 ολόκληρο)
• 200 γρ τυρί κρέμα για το ταψί
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε κατά μήκος σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο. Κόβουμε τα πράσα, το λευκό τους μέρος κομματάκια, μισοφέγγαρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε για αλλά 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κούπα με νερό και τον ζωμό λαχανικών.
Όταν τραβήξει τα υγρά μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και εκεί προσθέτουμε το τυρί, κρέμα, την γραβιέρα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό, τους 2 κρόκους και το ένα ολόκληρο αυγό.
Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσει. Σε ένα ταψί 30 εκατοστών, αλείφουμε με ελαιόλαδο παντού. Βάζουμε από την αριστερή πλευρά του ταψιού ένα φύλλο χωριάτικο, το μισό να είναι μέσα και το μισό εξωτερικά του ταψιού. Στη συνέχεια βάζουμε άλλο ένα φύλλο απ την δεξιά πλευρά με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτουμε ένα φύλλο από την πάνω πλευρά του ταψιού και ένα φύλλο από την κάτω πλευρά με τον ίδιο τρόπο.
Λαδώνουμε συνεχώς ενδιάμεσα και βάζουμε άλλα 2 φύλλα στο κέντρο. Οπότε τώρα έχουμε 4 μισά φύλλα έξω απ το ταψί και τα υπόλοιπα εσωτερικά. Βάζουμε την μισή ποσότητα της γέμισης στο ταψί, προσθέτουμε ένα φύλλο στη μέση και στη συνέχεια την υπόλοιπη γέμιση. Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τα άλλα 200 γρ τυρί κρέμα.
Περιμετρικά μέσα στο ταψί βάζουμε το τυρί κρέμα, και βάζουμε τα φύλλα που εξέχουν μέσα στο ταψί τυλίγοντας εσωτερικά τους το τυρί κρέμα. Φτιάχνουμε ένα στεφάνι δηλαδή εσωτερικά του ταψιού που είναι γεμιστό με το τυρί κρέμα.
Χαράζουμε την πίτα μας ακτινωτά σε τρίγωνα, προσοχή δεν χαράζουμε το στεφάνι που εχει το τυρί. Ραντίζουμε την πίτα μας με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

spot_img
spot_img