21.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣουβλάκια κοτόπουλου με λαδολέμονο μανταρινιού
spot_img

Σουβλάκια κοτόπουλου με λαδολέμονο μανταρινιού

-

Υλικά για 16 μικρά σουβλάκια

  • 800 γρ. φιλέτο από μπούτι ή στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας, κομμένο σε κύβους των 2 εκ. (είναι προτιμότερο να μην αναμείξουμε μπούτι με στήθος, για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο τα κομμάτια)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 δόσεις λαδολέμονο μανταρινιού
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκό μπούκοβο
  • φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • μικρά καλαμάκια για σουβλάκι

 

Εκτέλεση

Περνάμε περίπου 2 – 3 κομμάτια από το κρέας (περίπου 50 γρ. συνολικά) σε κάθε καλαμάκι. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ταψάκι που να τα χωράει σε μονή στρώση, τα περιχύνουμε με το μισό λαδολέμονο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν από 1 έως 4 ώρες.

Αν στις 4 ώρες δεν τα ψήσουμε, πετάμε τη μαρινάδα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα κρατάμε για άλλες 5 ώρες το πολύ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.

Στραγγίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα τους, τα αλείφουμε με λίγο λάδι, τα αλατoπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 14 – 15 λεπτά, αν έχουμε επιλέξει μπούτι, ή για περίπου 10 λεπτά, αν έχουμε πάρει στήθος.

Κόβουμε ένα κομμάτι από ένα σουβλάκι για να δούμε αν ψήθηκε σωστά το κρέας – δεν πρέπει να έχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του. Αν χρειαστεί, λοιπόν, ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμη. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε, όπως είναι ζεστά, με το υπόλοιπο λαδολέμονο, για να απορροφήσουν τα αρώματα και να παραμείνουν ζουμερά ακόμη και όταν αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με το μπούκοβο και το μαϊντανό και συνοδεύουμε με γιαούρτι στραγγιστό.

spot_img
spot_img
spot_img