25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠίτα με μυζήθρα και δυόσμο
spot_img

Πίτα με μυζήθρα και δυόσμο

-

Υλικά
• 2 φύλλα κουρού ή 4 χειροποίητα φύλλα για πίτες
• λάδι για το άλειμμα των φύλλων
• 750γρ. μυζήθρα φρέσκια
• 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι άνηθο
• 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού ή τα δύο πρώτα χειροποίητα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα κι αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί.
Μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση. Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κουρού και το λαδώνετε (ή με τα δύο τελευταία χειροποίητα φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα προς ένα).
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

spot_img
spot_img