27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜανιταρόπιτα για ψαγμένους γαυσιγνώστες
spot_img

Μανιταρόπιτα για ψαγμένους γαυσιγνώστες

-

Υλικά

Για Ζύμη:

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι λευκό
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ νερό χλιαρό

Γέμιση

  • μισό κιλό μανιτάρια, άσπρα ή πλευρώτους, κομμένα σε φετούλες ή 2 κονσέρβες μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • μία κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • μία κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Για τη γέμιση βάλτε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σταδιακά ρίξτε το πράσο, τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και έπειτα σβήστε με το κρασί.

Αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη τη γέμιση να κρυώσει.

Στο μεταξύ, κόψτε την ζύμη που έχετε σε τέσσερα κομμάτια. Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί παράλληλα και λιώστε μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Ανοίξτε φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη. Στρώστε ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν για να σκεάσετε στη συνέχεια. Αλείψτε με τη μαργαρίνη και από πάνω προσθέστε ένα δεύτερο φύλλο. Απλώστε όλη τη γέμιση καλά και σκεπάστε από πάνω με δύο ακόμη φύλλα. Ραντίστε ελαφρά την επιφάνεια με λίγη μαργαρίνη και χλιαρό νεράκι και ψευτοκόψτε την πίτα σε κομμάτια. Ψήστε στο φούρνο στους 180oC για περίπου 60 λεπτά.

spot_img
spot_img