16.5 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΖυμαρικά με τόνο
spot_img

Ζυμαρικά με τόνο

-

 

Εύκολο πιάτo που φτιάχνεται σε λιγότερο από μισή ώρα και μπορείτε να το απολαύσετε και ως κυρίως πιάτο. Ζεστό και κρύο!

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ζυμαρικά βίδες ή πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε

1 μικρό κρεμμύδι ή μισό μεγάλο

100 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο

4 κ. σούπας μαγιονέζα

Αλάτι, λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό, ρίχνετε αλάτι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε και χαμηλώνετε σε μέτρια την φωτιά. Αφήνετε να βράσουν όση ώρα αναγράφει η συσκευασία τους (περίπου 7 λεπτά), με το καπάκι ανοιχτό.

Ανοίγετε τον τόνο, τον στραγγίζετε από το ελαιόλαδο και τον βάζετε σε ένα πιάτο. Με ένα πιρούνι τον τεμαχίζετε σε μικρότερα κομμάτια.

Μόλις ετοιμαστούν οι βίδες, τις στραγγίζετε καλά και ρίχνετε 1 – 2 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη ανακατεύοντας τα να λιώσει.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και τη μαγιονέζα ανακατεύοντας καλά. Συμπληρώνετε με τον τόνο, ανακατεύοντας ελαφριά.

Το πιάτο σερβίρεται και ζεστό και κρύο!

 

spot_img
spot_img
[td_block_5 limit="10" ajax_pagination="infinite" f_ajax_font_family="617" f_header_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]
spot_img
[td_block_5 limit="10" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="load_more" sort="" category_id="" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" show_excerpt="none" art_title_pos="bottom" show_cat="none" show_author="none" show_btn="none" f_header_font_family="617" f_ajax_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]