Υλικά
• 250 γρ ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
• 1 αγγουράκι
• 1 ντομάτα
• 140 γρ τόνος σε κονσέρβα
• 100 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 100 γρ. μαγιονέζα χωρίς γλουτένη
• 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα χωρίς γλουτένη
• ½ κ.γ. αλάτι
• ¼ κ.γ. πιπέρι
• 1 κ.σ. κάπαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη γαβάθα. Κόβουμε το αγγούρι και την ντομάτα σε μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε στην γαβάθα με τα ζυμαρικά τον τόνο, το κομμένο αγγούρι, την κομμένη ντομάτα και το βρασμένο καλαμπόκι.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την σάλτσα στην γαβάθα με τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε προαιρετικά με κάπαρη.
Μπορούμε να απολαύσουμε τα ζυμαρικά μας με τόνο χωρίς γλουτένη αμέσως ή να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να τα σερβίρουμε ως σαλάτα.