Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από την μία πλευρά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, όσο ροδίζει και η άλλη πλευρά. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές καλά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου, νερό και τα ζυμαρικά.
Τα ανακατεύουμε όλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας τα όλα να πάρουν μαζί βράση. Μετά την πρώτη βράση ανακατώνουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε και το μπρόκολο και ανακατεύουμε για να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε ε το γάλα και το τυρί τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.