24 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΖυμαρικά με γαρίδες και σάλτσα πέστο
spot_img

Ζυμαρικά με γαρίδες και σάλτσα πέστο

-

Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι
3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1/2 κ. γλ. αλάτι
450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
300 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/8 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ, συνδυάζουμε μία κουταλιά λάδι, με το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα σπαράγγια στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις νιφάδες πιπεριού. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου προσθέτουμε το μείγμα βασιλικού και ανακατεύουμε για να καλυφθούν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφού τις ανακατέψουμε καλά, είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε.

 

spot_img
spot_img
spot_img