Υλικά
• 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
• 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
• 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
• 3/4 κουτ. γλ. τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)
• Τυρί κρέμα
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• ½ κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα
• αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα καρότα, την πατάτα, το σέλινο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό κότας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
Αν η σούπα χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Σερβίρουμε με μια κουταλιά τυρί κρέμα στο κέντρο του πιάτου.