27.2 C
Athens
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣVegan παγωτό φιστίκι με αβοκάντο και χουρμάδες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ
spot_img

Vegan παγωτό φιστίκι με αβοκάντο και χουρμάδες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ

-

Υλικά

  • 2½ φλ. non-dairy γάλα (από κάσιους, αμύγδαλα κ.ά.)
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1½ φλ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, χωρίς τα κελύφη τους
  • 1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου, προαιρετικά
  • 1/8 κ.γ. σπιρουλίνα ή matcha tea (για χρώμα), προαιρετικά

Εκτέλεση

Προσθέτουμε το γάλα, το αβοκάντο, το 1 φλ. από τα φιστίκια Αιγίνης, τους χουρμάδες και το εκχύλισμα αμυγδάλου στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθέτουμε τη σπιρουλίνα ή το matcha σιγά-σιγά, για να πάρουμε ένα όμορφο, πράσινο χρώμα, προσέχοντας μην προσθέσουμε πολύ, αλλιώς θα επηρεάσει τη γεύση.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο που σφραγίζει καλά, ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και καταψύχουμε όλη τη νύχτα.

Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε να ξεπαγώσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο. Αν το θέλουμε πολύ κρεμώδες, κόβουμε σε κομμάτια και μπλεντάρουμε ξανά.

Σερβίρουμε σε μπολ ή χωνάκια, γαρνίροντας προαιρετικά με λίγο φιστίκι Αιγίνης.

spot_img
spot_img