Υλικά
• 1/2 φλ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
• 1 φλ. κακάο άγλυκο
• 1/2 φλ. κρυσταλλική στέβια
• 200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη και κρύα)
• 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 2 βανίλιες
• 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ (ειδικό χωρίς γλουτένη))
• 1 πρέζα αλάτι
• στέβια ή καρύδα αποξηραμένη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 26 εκατ., και στρώνουμε στη βάση ένα κομμάτι λαδόκολλα. Σε ένα μπολ, βάζουμε τη στέβια, τη βανίλια, και τα αυγά. Τα χτυπάμε για 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε το μίξερ. Λίγη-λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο. Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε στο μίγμα το κακάο, το αλάτι, και το baking powder. Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μίγμα, ώστε να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά.
Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα. Μπήγουμε το φλουρί, και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως στη φόρμα. Έπειτα ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με στέβια ή καρύδα αποξηραμένη.