25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤζιγεροσαρμάδες ή παπούδα από τις Σέρρες
spot_img

Τζιγεροσαρμάδες ή παπούδα από τις Σέρρες

-

Υλικά
• 300 γραμμάρια συκώτι αρνίσιο
• 150 γραμμάρια μπόλια αρνιού
• 120 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα Λαμίας
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• ½ ματσάκι άνηθο
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• 70ml ελαιόλαδο
• 2 αυγά
• Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό και ζεματάμε το συκώτι, σουρώνουμε αι ψιλοκόβουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το συκώτι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό.
Βάζουμε επίσης το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα.
Η μπόλια, αν είναι σκληρή, βουτάμε για λίγο σε ζεστό νερό διαφορετικά αφήνουμε ως έχει.
Κόβουμε την μπόλια σε κομμάτια και βάζουμε δύο κουταλιές περίπου από τη γέμιση, κλείνουμε όπως του ντολμάδες.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει. Περιχύνουμε με ελάχιστο νερό, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να κάνει κρουστά.

spot_img
spot_img