27.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤσιμέτια από την Ίο
spot_img

Τσιμέτια από την Ίο

-

Υλικά
• 30 κολοκυθοανθούς
• 1-2 κολοκυθάκια
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 1 ματσάκι δυόσμο
• 5 κλωναράκια σέλινο
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 200 γρ. ρύζι καρολίνα
• 150 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο
• 2 ντομάτες
• 50 ml Ελαιόλαδο
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου, τα ¾ από τον μαϊντανό, το σέλινο, τα κρεμμυδάκια και το ρύζι. Προσθέτουμε τη μια ντομάτα τριμμένη, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και 40ml από το ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και καλύπτουμε με αυτές τον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τους κολοκυθοανθούς για να τους γεμίσουμε αφαιρώντας προσεκτικά τους στήμονες. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε λουλούδι, τυλίγουμε και τοποθετούμε κάθε κολοκυθοανθό τον έναν δίπλα στον άλλο. Σε ένα μπωλ τρίβουμε την άλλη ντομάτα και προσθέτουμε 250ml νερό. Περιχύνουμε τους ανθούς με ελαιόλαδο, τον νερό με την ντομάτα, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Οι κολοκυθοανθοί σερβίρονται το ίδιο απολαυστικά ζεστοί και κρύοι.

spot_img
spot_img