27.5 C
Athens
Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤσιγαρέλι από την Κέρκυρα
spot_img

Τσιγαρέλι από την Κέρκυρα

-

Υλικά
• 1 κιλό χόρτα εποχής (καυκαλίθρες, σκατζίκια, μυρώνια, σέσκουλα, σπανάκι, παπαρούνες πριν βγάλουν το κόκκινο άνθος τους).
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 κρεμμύδι
• 2 φρέσκα σκόρδα
• 1/2 ματσάκι μάραθο
• 1 κουταλάκι γλυκού καυτερή παπρικά
• 1 κουτάλι σούπας γλυκιά πάπρικα
• 1 κουτάλι σούπας ντοματοπολτό
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα χόρτα, αλάτι και τα βράζουμε για 10′ λεπτά. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε ένα μέρος από το νερό που τα βράσαμε.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα, το αλάτι, το μάραθο, το ντοματοπολτό, τα βρασμένα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 10′ λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να μείνουν πολλά ζουμιά! Καλή επιτυχία!

spot_img
spot_img