27.5 C
Athens
Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤραγανός σολομός με πικάντικο πουρέ λεμονιού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Τραγανός σολομός με πικάντικο πουρέ λεμονιού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
Για το φιλέτο σολομού
• 170 γρ. φιλέτο σολομού
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 4 σπόροι κάρδαμου
• 1/4 κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 1/4 κούπα τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
• 12 Crackers χωρίς γλουτένη
• 1 κ.σ. μέλι
• ξύσμα λεμονιού
• αλάτι και πιπέρι

Για τον πουρέ λεμονιού:
• 2 πατάτες
• 1/2 χυμός λεμονιού
• 4 κ.σ. γάλα καρύδας
• 1 κ. σ. βούτυρο
• 1 κ. σ. κρέμα για επάλειψη χωρίς γλουτένη
• 1 κ. σ. καρύδια, χοντροκομμένα
• αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τον σολομό:
Σπάμε τα κράκερς σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το φιλέτο σολομού και το μέλι, για να φτιάξουμε το λεγόμενο “φαρόφα”.
Αλείφουμε τη μία πλευρά του φιλέτου με το μέλι. Προσθέτουμε ένα στρώμα “φαρόφα” από πάνω.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε το φιλέτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Για τον πουρέ λεμονιού:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να είναι πολύ μαλακές
Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε τις πατάτες, το βούτυρο, το τυρί κρέμα και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρύδια σταδιακά, ενώ προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού για την γεύση.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

spot_img
spot_img