25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤραχανότο με ντοματίνια και φέτα
spot_img

Τραχανότο με ντοματίνια και φέτα

-

Υλικά
• 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας
• 100 γρ. ντοματίνια
• 1 κλασικό κύβο Λαχανικών
• 1 φλ. Τραχανά
• 5 φλ. Νερό
• 200 γρ. φέτα
• αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα φαρδύ τηγάνι. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτουμε τον κύβο Λαχανικών. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη μισή φέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

spot_img
spot_img