28.8 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤηγανόψωμο με φέτα από την ταβέρνα «Μπάρμπα Βασίλης»
spot_img

Τηγανόψωμο με φέτα από την ταβέρνα «Μπάρμπα Βασίλης»

-

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τη ζύμη + μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
60 ml λευκό, ξηρό κρασί
500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Για το τηγανόψωμο με φέτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό (περίπου 600 ml) μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική, σαν ζύμη ψωμιού. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και αφήνουμε για 2 ώρες, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Πλάθουμε τη ζύμη σε 12 μικρές μπάλες. Πασπαλίζουμε μια λεία επιφάνεια με λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο, διαμέτρου περίπου 22 εκ. Σε κάθε φύλλο βάζουμε στο κέντρο 2-3 κουτ. σούπας από το τυρί. Διπλώνουμε το φύλλο ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και πατάμε απαλά με τον πλάστη ώστε να ξαναδώσουμε κυκλικό σχήμα, να απλωθεί η γέμιση και το τηγανόψωμο να έχει διάμετρο περίπου 22 εκ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε ένα ένα τα τηγανόψωμα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσέχουμε καθώς τα γυρνάμε να μην τα τρυπήσουμε και χάσουν τον αέρα τους – το ίδιο και όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι.

spot_img
spot_img
spot_img