25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤηγανητό ρύζι με λαχανικά
spot_img

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά

-

Υλικά
1 κ. σ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κομμάτι τζίντζερ (σε μέγεθος καρυδιού) τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1/2 μπρόκολο καθαρισμένο και κομμένο
1-2 κ. σ. σουσάμι ανάμεικτο (λευκό καβουρδισμένο και μαύρο)
1,5-2 κούπες έτοιμο ρύζι basmati
1 κ. γ. σκόνη μουστάρδας
1 κ. σ. σόγια σος
μερικές σταγόνες σισαμέλαιο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
sweet chilli sauce, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα έχουμε δίπλα στο μάτι. Οι κινήσεις θα είναι γρήγορες και ο χρόνος λίγος μιας και δεν θα χαμηλώσουμε τη φωτιά καθόλου. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι, ή γουόκ και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις καπνίσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε συνεχώς για 30″-1′. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 1-2′ ακόμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μπρόκολο και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4′. Δεν αφήνουμε τα λαχανικά να κάτσουν στον πάτο του τηγανιού γιατί θα καούν. Προσθέτουμε το σουσάμι και το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2′.
Τέλος, προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, την σόγια σως και το σισαμέλαιο και ανακατεύουμε για 1′ ακόμα ή μέχρι να καλυφθεί το ρύζι με τη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή σόγια σως. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα φρέσκα μυρωδικά και τη sweet chili sauce. Καλή απόλαυση!

 

spot_img
spot_img