10.6 C
Athens
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤηγανητό ρύζι με λαχανικά χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά
spot_img

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά

-

Υλικά
• 240 γρ. ρύζι
• 600 ml νερό
• 2 κ.σ. λάδι
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 600 γρ. λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότο)
• 2 αβγά
Για τη σάλτσα:
• 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη (light)
• 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
• 2 κ.σ. χυμός μοσχολέμονου
• 1 κ.γλ. πιπεριές τσίλι
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
Για τη γαρνιτούρα:
• φύλλα κόλιανδρου
• πιπεριές τσίλι
Εκτέλεση
Βράσε το ρύζι σε νερό και άφησέ το να κρυώσει. Το κρύο ρύζι είναι απαραίτητο, καθώς οι κόκκοι δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους κατά το τηγάνισμα. Καθάρισε και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Ψιλόκοψε τα λαχανικά σε μέγεθος μπουκιάς.
Ετοίμασε τη σάλτσα: Ψιλόκοψε το τσίλι ανάλογα με τη γεύση και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Ζέστανε το λάδι σε ένα γουόκ. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και τηγάνισε για λίγα λεπτά. Πρόσθεσε τα αυγά. Ψήσε τα ανακατεύοντας για 1 λεπτό στη μέση του τηγανιού. Πρόσθεσε τα λαχανικά και ενσωμάτωσε όλα τα υλικά μαζί. Ανακάτεψε τηγανίζοντας για ένα ακόμη λεπτό. Πρόσθεσε το κρύο ρύζι και τη σάλτσα. Ανακάτεψε και τηγάνισε για λίγα λεπτά. Γάρνιρε με φρέσκο κόλιανδρο και τσίλι.

spot_img
spot_img