Υλικά
• 400γρ φιλέτο μόσχου
• 1 κ.τ.σ βούτυρο
• 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
• 1 λευκό κρεμμύδι
• 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
• 1 σκ. Σκόρδο
• 1/2 κόκκινη πιπεριά
• 1/2 κίτρινη πιπεριά
• 1/2 πράσινη Πιπέρια
• 70 ml κόκκινο κρασί μπρούσκο
• 1 σφηνάκι μπράντι-κονιάκ
• 1 ΚΣ κόλιανδρο καβουρδισμένο και τριμμένο
• 1 κγ Πάπρικα γλυκιά
• Ένα κύβο βοδινό ζωμό σε 150 μλ χλιαρό νερό
• Αλάτι και πιπέρι
• Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
• Τηγανιά με φιλέτο μοσχάρι και πιπεριές
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λευκό κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τις πιπεριές ζουλιέν (λεπτές λωρίδες) Δες εδώ τι είναι η κοπή “ζουλιέν”. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο και όταν ανεβεί η θερμοκρασία προσθέτουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το μοσχαράκι ροδίσει βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλο λίγο. Σβήνουμε με το μπράντι πρώτα και μετά με το κόκκινο κρασί. Όταν πάρει μια βράση πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τον βοδινό ζωμό και το νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και όταν ανεβεί η θερμοκρασία σοτάρουμε το κόκκινο κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2 λεπτά. Τέλος ενσωματώνουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι στο ψημένο μοσχαράκι με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερωνουμε. Σερβίρουμε την Τηγανιά με το τηγάνι πασπαλισμένη με λίγο φρέσκο κρεμμύδι και πάπρικα.
