Υλικά
- 200 γρ. καπνιστό σολομό, χοντροκομμένο
- 150 γρ. τυρί ρικότα χαμηλών λιπαρών
- 4 φύλλα σφολιάτας
- 3 κ. σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χαμηλών λιπαρών
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
- 4 μερίδες πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε την βάση του ταψιού με λαδόκολα και στη βάση με ένα φύλλο ζύμης και το αλείφουμε ελαφρά με σπρέι μαγειρικού λαδιού πριν τοποθετήσουμε το επόμενο φύλλο από πάνω. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε για 8 περίπου λεπτά, ίσα για να ροδίσουν.
Τοποθετούμε το σολομό, τη ρικότα, τον άνηθο, τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνοντας καλά. Ρίχνουμε απαλά το μείγμα σολομού στη μαγειρεμένη βάση τάρτας. Μεώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Σερβίρουμε σε φέτες τη τάρτα συνοδευόμενες από πράσινη σαλάτα και φέτες λεμονιού.