27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤάρτα λεμονιού
spot_img

Τάρτα λεμονιού

-

Υλικά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο (115 γρ.) μαλακό ή σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. corn flour
1 πρέζα αλάτι
2 γεμάτες κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
2 έτοιμες βάσεις για τάρτα 22 εκ. ή 2 φύλλα ζύμης για τάρτα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Ξεπαγώστε τις βάσεις τάρτας επιλογής σας και τις τοποθετείτε σε αντίστοιχο ταψί 22-24 εκ. Τις ψήνετε (αν απαιτείται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Διαφορετικά τις τοποθετείτε στο μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
Αν πάρετε φύλλα ζύμης, αφήνετε τη ζύμη εκτός ψυγείου 20-30 λ πριν τη χρησιμοποιήσετε. Μετά τη στρώνετε σε ταψάκι 23 εκ. περίπου φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά τοιχώματά της περιμετρικά σε ύψος 2,5 εκ. περίπου. Τρυπάτε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και τη ψήνετε τη σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 7-9 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση ως εξής: Σε μεγάλο μπολ, βάζετε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάτε με το μίξερ για ένα λεπτό περίπου μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν πλήρως και να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι, το cornflour, το αλάτι, το ξύσμα και χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, το οποίο θα είναι υδαρές. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στις 2 έτοιμες βάσεις.
Ψήνετε τις τάρτες σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι η επιφάνειά του ροδίσει καλά και το κέντρο της γέμισης να είναι κολλώδες αλλά να μη κουνιέται όταν κουνάτε τη τάρτα. Αφαιρείτε τις τάρτες σας από το φούρνο, τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και μετά σερβίρετε.

 

spot_img
spot_img