Υλικά
• 250 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα Marcona (ή αλεύρι αμυγδάλου)
• 250 γραμμάρια ζάχαρη
• Μισή κουταλιά κανέλα σε σκόνη (5 γραμμάρια)
• 5 αυγά
• Τριμμένη φλούδα μισού λεμονιού
• Λίγο βούτυρο
• 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, βάλτε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε την με το ξύσμα λεμονιού (μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας).
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά και προσθέτετε τη ζάχαρη. Χτυπήστε με τη βοήθεια ενός μίξερ, ώστε όλα να ενσωματωθούν καλά. Η ζύμη θα πρέπει να έχει ένα ανοιχτό υπόλευκο χρώμα. Προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι αμυγδάλου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα σύρμα και όχι το μίξερ.
Λαδώνετε με βούτυρο μια χαμηλή φόρμα διαμέτρου περίπου 28 εκατοστών. Βάζετε τη ζύμη μέσα σε αυτήν και την αφήνετε να ψηθεί στο φούρνο για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, βγάλτε τη φόρμα και αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε.
Τέλος, διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη από πάνω.
