26.2 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤαχινόπιτα
spot_img

Ταχινόπιτα

-

 

Υλικά

  • 1 κούπα ταχίνι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ. γλ. Σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένες και φουσκωμένεςσε 4 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα
  • Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Βάλτε τα υγρά υλικά στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη να χτυπηθούν μερικά δευτερόλεπτα και να ενωθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε τα υγρά υλικά μέσα στο μείγμα του αλευριού. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε τα καλά, ώσπου να σχηματιστεί μία ζύμη απαλή και αφράτη. Ρίξτε και ανακατέψτε μέσα σε αυτή τα καρύδια και τις σταφίδες με το κονιάκ. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε την ταχινόπιτα στους 180C για 45’-50’. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

spot_img
spot_img
spot_img