27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤα Γεμιστά του Γιώργου Τσούλη
spot_img

Τα Γεμιστά του Γιώργου Τσούλη

-

Υλικά
5 ντομάτες, ώριμες
5 πράσινες πιπεριές
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. χυμό ντομάτας
250 γρ. ρύζι, γλασέ
10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
150-200 ml νερό, χλιαρό
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Ξεπλένουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κοτσάνια από τις βάσεις τους. Με ένα κουτάλι, καθαρίζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, τις προσθέτουμε σε ένα multi και πολτοποιούμε. Τα σπόρια από τις πιπεριές τα αφαιρούμε απλώς με το χέρι (εάν επιθυμούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο multi). Κόβουμε λίγο το κάτω μέρος των λαχανικών, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση για να μπορέσουν να σταθούν και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου διαστάσεων 30×26 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πολτοποιημένη ντομάτα, το ρύζι, το δυόσμο, το βασιλικό, το μαϊντανό, το χυμό ντομάτας, τα 50 ml από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τη γέμιση.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση. Αν περισσέψει γέμιση, την προσθέτουμε στο ταψί διάσπαρτα. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε τα γεμιστά με τα κοτσάνια τους, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Μόλις τα γεμιστά είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img