17.2 C
Athens
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤα αγαπημένα μας μπιφτέκια… αλλιώς!
spot_img

Τα αγαπημένα μας μπιφτέκια… αλλιώς!

-

 

Τα μπιφτέκια αποτελούν αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Μαγειρεύονται γρήγορα, είναι θρεπτικά και πολύ νόστιμα! Εμείς σας παρουσιάζουμε 2  διαφορετικές συνταγές να σερβίρετε στους αγαπημένους σας και να μην τα βαρεθούν ποτέ!

 

Μπιφτέκια με πουρέ καρότου

                             

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια

750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος (μοσχαρίσιος & χοιρινός)

1 Ζωμό για Βοδινό

125 γρ. ψίχα από ψωμί της προηγούμενης ημέρας (μουσκεμένη και στυμμένη)

2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

1 ντομάτα, τριμμένη

1 αυγό

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τον πουρέ καρότου

1/2 κιλό (12-15) καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1 φλ. φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά

30 γρ. μαργαρίνη (ή εναλλακτικά βούτυρο)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τον ζωμό για βοδινό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά γυρίζοντάς τα τουλάχιστον για μία φορά.

Στο μεταξύ, για τον πουρέ, βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και τα περνάμε 1-2 φορές από το μούλτι.

Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα ανακατεύουμε με το γάλα και τη μαργαρίνη, σε λείο μείγμα με βελούδινη υφή. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια επάνω στον πουρέ καρότου.

         

spot_img
spot_img