Υλικά
• 2 φέτες συκώτι (1/2 κιλό)
• 1 κ.τ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι
• 4 μελιτζάνες (μέτριες) αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους
• 1 κ.τ.σ. Βούτυρο Αγελάδος
• Αλάτι- πιπέρι
• 1 κ.τ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις μελιτζάνες, το σκόρδο, τον άνηθο, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά.
Λαδώνουμε το συκώτι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε το συκώτι για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τον πουρέ μελιτζάνας.