20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣτιφάδο με θαλασσινά
spot_img

Στιφάδο με θαλασσινά

-

Υλικά
4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 συσκευασία ντομάτες σε κύβους μικρού μεγέθους
2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
12 μύδια, καθαρισμένα
1/2 κιλό χτένια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένα σε κομμάτια 3/4 της ίντσας
250 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
8 μεγάλα χτένια
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Μάραθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μάραθο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά. Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να αρωματιστούν, περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί, τους κύβους ντομάτας, το ζωμό λαχανικών και το φύλλο δάφνης. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Ανακατεύουμε τα μύδια και τα κυδώνια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια και τα κυδώνια να αρχίσουν να ανοίγουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακατεύουμε τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες και τα χτένια. Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι ο μπακαλιάρος, οι γαρίδες και τα χτένια να ψηθούν και τα μύδια να ανοίξουν εντελώς, περίπου 3-4 λεπτά. Εννοείται ότι πετάμε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.

spot_img
spot_img
spot_img