24.2 C
Athens
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣπιτικό σορμπέ καρπούζι-καρύδα χωρίς ζάχαρη, χωρίς παγωτομηχανή
spot_img

Σπιτικό σορμπέ καρπούζι-καρύδα χωρίς ζάχαρη, χωρίς παγωτομηχανή

-

Υλικά

  • 600 γρ. καρπούζι (ζυγισμένο αφού το καθαρίσουμε από φλούδα & κουκούτσια)
  • 10 ml Υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 150 ml κρέμα καρύδας
  • χυμό από ½ λάιμ

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • ξύσμα από ½ λάιμ

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τη σάρκα του καρπουζιού με ένα κουτάλι προσέχοντας να μην τρυπήσουμε την φλούδα. Καθαρίζουμε τα κουκούτσια, κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια και την μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε την φλούδα και το μπολ με το καθαρισμένο καρπούζι στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Βάζουμε στο ψυγείο την κονσέρβα με την κρέμα καρύδας για τουλάχιστον 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. Ρίχνουμε σε ένα blender το παγωμένο καρπούζι, το Υγρό γλυκαντικό με στέβια, την κρύα κρέμα καρύδας και τον χυμό λάιμ και πολτοποιούμε πολύ καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην φλούδα του καρπουζιού, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε με ξύσμα λάιμ.

spot_img
spot_img