25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣπιτικά μπιφτέκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα
spot_img

Σπιτικά μπιφτέκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα

-

Υλικά
1 κιλό κιμά από άπαχο κοτόπουλο
2 κ. σ. μαγιονέζα με ελαιόλαδο
2 κ. σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
4 ψωμάκια ολικής άλεσης, χωρισμένα σε δύο μέρη
2 φλ. τσαγιού ρόκα, σπανάκι ή ανάμεικτα χόρτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Κι αφού αλατοπιπερώσουμε το αφήνουμε στην άκρα. Ξεκινάμε και προθερμαίνουμε μία σχάρα, ή ένα τηγάνι. Ρίχνουμε στον κιμά 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Όταν η σχάρα ή το τηγάνι είναι καυτό (αν χρησιμοποιείτε τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι και βάζουμε τα μπιφτέκια. Μαγειρεύουμε από τη μία πλευρά για 5 έως 6 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα. Εν συνεχεία τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε για άλλα 3 έως 4 λεπτά. Όταν αφαιρέσουμε τα μπιφτέκια φρυγανίζουμε τα ψωμάκια.
Εν συνεχεία στρώνουμε τα ψωμάκια με τη ρόκα και βάζουμε από πάνω από ένα μπιφτέκι και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

 

spot_img
spot_img