Υλικά
• 500 γρ. Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης
• 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
• 2 καρότα
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
• 1 κ. σ. μέλι
• 1 κ. σ. ελαιόλαδο
• 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
• ½ κ. γ. καπνιστή πάπρικα
• ½ κ. γ. τριμμένο μπαχάρι
• ¼ κ. γ. τρίμμα σκόρδου
• ¼ κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
• Αλάτι-πιπέρι
• λίγο φρέσκο μαϊντανό
• προαιρετικά τριμμένο τυρί για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την πιπεριά, τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το μπαχάρι, το σκόρδο, καπνιστή πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας
Σοτάρουμε τον κιμά προσθέτοντας, αλάτι, πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποιήσαμε και για τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε το Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης και βράζουμε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και σερβίρουμε τα Σπαγγέτι Ολικής με τον κιμά γαλοπούλας. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και προαιρετικά με τριμμένο τυρί.
