Υλικά
• 12 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες από το κεφάλι και αποφλοιωμένες, με ή χωρίς ουρά)
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
• 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
• 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
• 1 κ. γ. μουστάρδα
• 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
• ½ κ. γ. αλάτι
• ¼ κ. γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε 4 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και τα μουλιάζουμε σε νερό, για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να μην καούν στη σχάρα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Όταν είμαστε έτοιμοι για το στήσιμο, περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι. Προθερμαίνουμε τη σχάρα του μπάρμπεκιου ή ένα σχαροτήγανο (ιδανικά μαντεμένιο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή το τηγάνι για να μην κολλήσουν οι γαρίδες και τοποθετούμε επάνω τα σουβλάκια. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Βγάζουμε τα σουβλάκια από τη σχάρα και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να τις γαρνίρουμε με κάποιο φρέσκο μυρωδικό όπως μαϊντανό και να τις συνοδέψουμε με φέτες λεμονιού και ένα ντιπ, όπως μαγιονέζα, ή σως ταρτάρ.
