20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣουπιές γεμιστές με φέτα και σάλτσα λεμονιού
spot_img

Σουπιές γεμιστές με φέτα και σάλτσα λεμονιού

-

Υλικά
2 μεγάλες σουπιές καθαρισμένες
30ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι]
2 πράσα (το λευκό μέρος)]
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
30ml ούζο
400γρ. φέτα
Αλάτι-Πιπέρι
Για την σάλτσα
80ml ελαιόλαδο
2 φύλλα βασιλικού
2 κουταλιές μουστάρδα
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές πολύ καλά, στη συνέχεια αφήνουμε να σουρώσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε ελαφριά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις σουπιές και κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδα.
Αλείφουμε τις σουπιές με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε σχαροτήγανο για περίπου 6 έως 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφού ψηθούν μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και φτιάχνουμε τη σάλτσα. Για να φτιάξουμε την σάλτσα, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα και πολτοποιούμε. Περιχύνουμε με την σάλτσα τις σουπιές και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img
spot_img