25.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣουγάνια (κρεμμυδοντολμάδες) Μυτιλήνης
spot_img

Σουγάνια (κρεμμυδοντολμάδες) Μυτιλήνης

-

Υλικά
• 10 μεγάλα κρεμμύδια
• ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• 150 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
• 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
• 4 ντομάτες τριμμένες
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κύμινο
• Ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι το χυμό
Για το αυγολέμονο
• 2 Αυγά
• 2 λεμονιά το χυμό
• 2-3 κουταλάκια γλυκού κορν Φλάουερ
• 3 κούπες ζωμό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε στη μέση με κάθετη τομή. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν καλά. Τα κρεμμύδια που περισσεύουν τα στρώνουμε στη κατσαρόλα. Τυλίγουμε τους κρεμμυδοντολμάδες και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με την ένωση προς τα κάτω. Αφού τελειώσουμε σκεπάζουμε με χλιαρό νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν Φλάουερ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο διαλυμένο μείγμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά να πάει παντού.

spot_img
spot_img