Υλικά
• 1 κιλό καρότα
• 1 γλ. φρέσκο γάλα
• 5 μεγάλα αυγά
• 1 1/4 κ. γλυκού αλάτι
• 6 κ. σούπας βούτυρο
• 1 1/2 φλ. Τυρί τσένταρr
• 1/4 φλ. αλεύρι
• 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στη μεσαία θέση. Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ με βούτυρο. Γέμισε μία κατσαρόλα με νερό ως τη μέση, αλάτισέ το καλά και άσε να ξεκινήσει ο βρασμός σε δυνατή φωτιά. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καρότα να βράσουν για 10 με 12 λεπτά και σούρωσέ τα. Στο μπλέντερ πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά. Πρόσθεσε τα βρασμένα καρότα και το βούτυρο και χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε το τριμμένο cheddar, το αλεύρι και το baking powder και ανακάτεψε. Ρίξε το μείγμα του σουφλέ στο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και άπλωσέ το καλά. Ψήσε για περίπου μία ώρα και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό.