19.2 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣαλάτα Ταμπουλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
spot_img

Σαλάτα Ταμπουλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

-

Υλικά
• 2 ματσ. μαϊντανό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
• 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
• 4 μέτριες ντομάτες
• 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
• Χυμό από μισό λεμόνι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1½ φλ. Πλιγούρι
• Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Όταν στεγνώσουν τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Αφού φουσκώσει το πλιγούρι και πιει τα υγρά του το αφρατεύουμε μ’ ένα πιρούνι. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ. Έπειτα, κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι. Βάζουμε τα καρέ λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά. Το ταμπουλέ γίνεται καλύτερο αν μείνει μερικές ώρες και μαριναριστεί στα υγρά του. Σερβίρεται σκέτο σε βαθιά μπολ σαν vegan γεύμα ή σαν συνοδευτικό σε ψάρι κρέας και κοτόπουλο.

spot_img
spot_img