Υλικά
• 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
• 1 λίτρο νερό
• 150 γρ ζάχαρη
• 800 ml γάλα
• 3 κουταλιές κορν φλάουρ
• Χυμό από 1 πορτοκάλι
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• ½ κουταλάκι κανέλα τριμμένη
• 2 βανίλιες
Για το σερβίρισμα
• 50 γρ. αμύγδαλα ωμά
• 30 γρ. σουσάμι
• ½ κουταλάκι κανέλα
• 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το νερό. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Μέσα στο γάλα αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει το ρυζόγαλο, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τις βανίλιες , ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να σταθεί.