10.6 C
Athens
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΡυζόγαλο χωρίς ζάχαρη για διαβητικούς
spot_img

Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη για διαβητικούς

-

Υλικά
• 800 γραμ. γάλα αμυγδαλου
• 1 μπαστούνι βανίλιας σχισμένο
• 2 κ.σ κρυστάλλικη στέβια
• 1/4 φλ. Νερό
• 1 φλ. Κινόα
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
• ψίχα φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
Εύκολο και αλλιώτικο χωρίς ζάχαρη και χωρίς κορν φλάουρ, με στέβια και γάλα καρύδας. Είναι light, νηστίσιμο και πολύ υγιεινό, γεμάτο υπερτροφές! Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το νερό, τη στέβια, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέσουμε την πλυμένη κινόα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 30′ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά.
Αν στεγνώσει το μίγμα στο βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό. Η κινόα είναι ωραία όταν έχει υγρασία γύρω της και γίνεται αφράτη. Όταν στεγνώνει, σφίγγει το μίγμα. Ισομοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα σε διάφορα χρώματα και φιστίκι Αιγίνης.

spot_img
spot_img