Υλικά
Για το ρολό
• 1,5 κιλό χοιρινό άπαχο χωρίς κόκκαλο
• αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, πάπρικα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 πιπεριές Φλωρίνης
• 1 ποτηράκι κρασί ξηρό
• 1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ
• ελαιόλαδο
Για το ατζέμ πιλάφι
• 1/2 ποτήρι κρασιού κριθαράκι ολικής
• 1,5 ποτήρι κρασιού πλιγούρι
• 5 ποτήρια κρασιού νερό
• 1 κύβο κοτόπουλο
• Πιπέρι
• λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Μαρινάρω το χοιρινό ολόκληρο με αλάτι πιπέρι πάπρικα κουρκουμά λίγο ελαιόλαδο. Το δένω με σπάγκο ψησίματος σε ρολό. Στην χύτρα τριγυρίζω με λίγο ελαιόλαδο το ρολό κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και σβήνω με κρασί. Βάζω το κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, πάπρικα και νεράκι να σκεπαστεί το κρέας. Κλείνω την χύτρα και βράζω για 1 ώρα.
Σε άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζω σε λαδάκι και βουτυράκι το κριθαράκι μόλις πάρει χρώμα ρίχνω το πλιγούρι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνω το νερό, τον κύβο, το λεμόνι και βράζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. Όταν ανοίξω την χύτρα βγάζω το κρέας και το αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά για να αφαιρέσω τον σπάγκο και να κόψω το κρέας σε φέτες. Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει βράζω για λίγο ακόμα.
