Υλικά για τα κεφτεδάκια
• 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
• 1 κρεμμύδι μέτριο λιωμένο στο μπλέντερ
• 1 μικρή ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
• 7 κοφτές κουταλιές της σούπας βρώμη
• ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
• 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
• Αλάτι-Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
• 400 γραμμάρια ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
• 100 γραμμάρια νερό
• 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Επιπλέον υλικά
• 1,5 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες: Τις κόβουμε σε μέτριες φέτες (όχι πολύ λεπτές, ούτε και πολύ χοντρές) και τις βάζουμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε και από τις δύο μεριές με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο αλατάκι και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάχνουμε τον κιμά: Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας να ομογεννοποιηθεί το μίγμα. Πλάθουμε σε μικρά οβάλ κεφτεδάκια (σαν σουτζουκάκια). Πρέπει να χωράνε μέσα στη φέτα της μελιτζάνας χωρίς να εξέχουν δεξιά και αριστερά. Το μέγεθος δηλαδή που θα τα φτιάξουμε εξαρτάται από το πλάτος της μελιτζάνας.
Χρειαζόμαστε ένα ταψί ή πιρέξ. Βάζουμε μέσα σε αυτό, τα υλικά της σάλτσας. Δηλαδή το λάδι, το νερό και τον ντοματοχυμό.
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας και τοποθετούμε στην άκρη της ένα μπιφτεκάκι. Ρολάρουμε και τοποθετούμε το ρολάκι που φτιάξαμε στην άκρη του ταψιού με το κλείσιμο προς τα κάτω. Τοποθετούμε τα ρολάκια παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε μεταξύ τους κενά. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς, σε φούρνο με αέρα για περίπου 40-50 λεπτά.