Υλικά
• 5 μελιτζάνες
• 200 ml ελαιόλαδο
• 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 500 γρ. τομάτες
• 2 κ.τ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 2 κ.τ.σ δυόσμο ψιλοκομμένος
• 1 κ.τ.γ ζάχαρη
• 200 γρ φέτα κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη σάλτσα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδου για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες θρυμματισμένες, μια πρέζα ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Αφήστε το να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο και ανακατεύουμε. Αφήνω στην άκρη
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες κατά μήκος περίπου μισό πόντο σε πάχος
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε μια στρώση, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να κάτσουν για 20 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στο φούρνο σε 150 C και τα ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα για περίπου 15-20 λεπτά.
Αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν αρκετά.
Απλώστε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας στον πάτο του πιρέξ σας.
Ετοιμάζουμε τα ρολά, τοποθετούμε ένα κομμάτι μακρόστενο φέτα στην άκρη της μελιτζάνας και τυλίγουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε στο πιρέξ πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Περιχύνουμε τα ρολά μελιτζάνας με 80 ml ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε με το κουτάλι την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
Πασπαλίστε με το δυόσμο και τον μαϊντανό όταν τις σερβίρουμε.