Υλικά
• 500 γρ. Ριγκατόνι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1/2 κ.γ. μπούκοβο
• 12 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
• 200 γρ. τόνο σε κονσέρβα
• 2 κ.σ. τοματοπελτέ
• 15-20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
• 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
• 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
• Αλάτι, Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν 4 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Στραγγίζουμε τον τόνο, ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντζούγιες και χαμηλώνουμε τη φωτιά ελαφρώς. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τον τόνο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις αλλάξει χρώμα ο τόνος, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 10-15 λεπτά.