Υλικά
• 250 γρ. Μείγμα Αρτοποιίας (Baking Mix) χωρίς γλουτένη
• 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
• 50 γρ. Φαρίνα χωρίς γλουτένη
• 420 ml χλιαρό νερό
• 50 γρ. καρύδια σπασμένα
• 40 γρ. ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους
• 1φακελάκι ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη
• 1 κ. σ. ζάχαρη
• 1 κ. γ. αλάτι
• 1 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι δημιουργούμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το μισό νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και από πάνω τη μαγιά. Περιμένουμε τουλάχιστον 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί καλά.
Χτυπάμε τα καρύδια μας στο μπλέντερ σχεδόν σε σκόνη, αφήνοντας και κάποια μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και 2 κουταλιές σούπας λάδι και τα σπασμένα καρύδια. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι αρχικά και στη συνέχεια με τα χέρια μας φέρνοντας τη ζύμη μας σε μια μορφή μπάλας με την προσθήκη λίγο ακόμη λαδιού.
Λαδώνουμε ελαφριά τα τοιχώματα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε κλειστό φούρνο στους 50 βαθμούς για 45 λεπτά. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα τους ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους στο μπλέντερ.
Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο, αλευρώνουμε ελαφριά ένα χαρτί ψησίματος και την ανοίγουμε με τα χέρια μας και με λίγο αλεύρι σε όλη την επιφάνειά του. Πραγματοποιούμε για 1,2 λεπτά απαλά διπλώματα στη ζύμη μας.
Την φέρνουμε σε μακρόστενη μορφή, ρίχνουμε το τρίμμα από τους σπόρους μας στο χαρτί και ρολάρουμε πάνω σε αυτούς το μακρόστενο καρβέλι μας για να κολλήσουν στην εξωτερική επιφάνεια του.
Το πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι, το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και πετσέτα από πάνω αφήνοντάς τα άλλα 30-45 λεπτά για ένα δεύτερο φούσκωμα.
Το ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αν το επιθυμούμε ξεροψημένο το αφήνουμε να κρυώσει αλλιώς το σκεπάζουμε και αφήνουμε τους υδρατμούς να το μαλακώσουν.
