12.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΨητός μπακαλιάρος με ντοματίνια
spot_img

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια

-

Υλικά
4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας
1/3 φλ. τσαγιού μέλι
1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοιρασμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές λάδι. Όταν το λάδι είναι καυτό προσθέτουμε τον σολομό με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε τον σολομό μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια τον γυρίζουμε προσθέτοντας την υπόλοιπη κουταλιά λάδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστεί, για ένα με δύο λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα μελιού και τα λεμόνια σε φέτες και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά περίπου 1/3. Περιχύνουμε τον σολομό με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

spot_img
spot_img
[td_block_5 limit="10" ajax_pagination="infinite" f_ajax_font_family="617" f_header_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]
spot_img
[td_block_5 limit="10" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="load_more" sort="" category_id="" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" show_excerpt="none" art_title_pos="bottom" show_cat="none" show_author="none" show_btn="none" f_header_font_family="617" f_ajax_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]