13.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΨαρονέφρι με σταφύλια του Γιώργου Τσούλη
spot_img

Ψαρονέφρι με σταφύλια του Γιώργου Τσούλη

-

Υλικά
• 1 ολόκληρο ψαρονέφρι
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 5 κλ. Θυμάρι
• 200 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση
• 100 γρ. κόκκινα σταφύλια
• 100 γρ. πράσινα σταφύλια
• 150 ml ζωμό
• Αλάτι-Πιπέρι
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το αλατοπιπερώνουμε. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά.
Απλώνουμε σε ένα ταψάκι το θυμάρι και από πάνω τοποθετούμε το ψαρονέφρι. Γύρω του προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα σταφύλια. Προσθέτουμε τον ζωμό, ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img