Υλικά
- 2 μεσαίες μελιτζάνες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 κ. σ. ιταλικά καρυκεύματα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- Φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Κόβουμε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε τη σάρκα σε σχήμα διαμαντιού με σταυρωτές χαρακιές. Τοποθετούμε τις μισές μελιτζάνες στο ταψί, τις περιχύνουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα.
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 20 λεπτά. Όταν τις βγάλουμε δεν σβήνουμε τη φωτιά. Κάνουμε ένα βαθούλωμα σε κάθε μελιτζάνα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και τις καλύπτουμε με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια και τυρί. Τις Βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Μπορούμε να σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό