15.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠίτα Σουφλέ με Τυριά και Γαλοπούλα του Βαγγέλη Δρίσκα
spot_img

Πίτα Σουφλέ με Τυριά και Γαλοπούλα του Βαγγέλη Δρίσκα

-

Υλικά
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 300 γρ. ψητή γαλοπούλα
• 100 γρ. τριμμένο τσένταρ
• 200 γρ. Mix 3 τυριών (ένταμ, γκούντα, μοτσαρέλα)
• 4 αβγά
• 750 ml γάλα
• 100 ml ελαιόλαδο
• ανθός αλατιού σε νιφάδες
• 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό του ταψιού. Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Τσαλακώστε τα ένα-ένα και απλώστε τα στο ταψί περιμετρικά ξεκινώντας από το κέντρο. Ραντίστε τα με το ελαιόλαδο. Βάλτε σε ένα μπολ τα αβγά και το γάλα, προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, αλατίστε και χτυπήστε τα. Προσθέστε την ψητή γαλοπούλα ψιλοκομμένη, τα τυριά και ανακατέψτε. Περιχύστε με το μείγμα αυτό τα φύλλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά στον αέρα και τις αντιστάσεις.

spot_img
spot_img