23.6 C
Athens
Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠιπεριές με βλίτα
spot_img

Πιπεριές με βλίτα

-

Υλικά

• 8 πιπεριές κέρατο
• 500 γρ. βλίτα, καθαρισμένα
• 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
• 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
• 30 ml παλαιωμένο ξίδι
• 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
• ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
• 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
• αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, μπλανσάρουμε τα χόρτα για 4΄ και στη συνέχεια σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για 3΄ ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και στραγγίζουμε. Ψήνουμε τις πιπεριές στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Σε ένα μεγάλο μπολ μαρινάρουμε τα βλίτα με την ντομάτα, το ξίδι, το θυμάρι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τις πιπεριές σε μεγάλο πιάτο μαζί με τις πιπεριές, ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο.

spot_img
spot_img